Na stranu
filtr produktů

Německé vinařství, které již více než 100 let produkuje nealkoholická tichá i šumivá vína.

Dr. Carl Jung, obchodník s vínem a syn vinařské rodiny z Rheingau, se začátkem 20. století zabýval otázkou: lze víno vychutnat bez alkoholu? V té době stále více zákazníků odříkalo víno ze zdravotních důvodů. Ale Carl Jung měl jednu myšlenku: víno potřebuje chuť, ne alkohol.

Inspirován expedicemi do Himálaje, které údajně využívaly rychle vroucí vodu v extrémních nadmořských výškách, se mu v roce 1907 podařil převratný vynález. Vyvinul proces vakuové extrakce. Při tomto procesu se alkohol z vína šetrně stáhne při méně než 30 stupních. Buket a chuť jsou zachovány.

Na tento postup byl udělen patent a tak se Carl Jung stal vynálezcem nealkoholického vína.
Vášeň a léta výzkumu jeho vynálezu vedly k dalším patentům, které neustále zdokonalují kvalitu a chuť nealkoholických vín Carl Jung.

...zjistit více skrýt
Newsletter
shop roku