Rum pocházející z Guadeloupe, což je ostrov v Karibiku a je součástí souostroví Malých Antil. V Karibiku roste nejlepší cukrová třtina, ze šťávy jejíž je vyroben i Karekura Rhum Gold, který se vyrábí tradiční metodou. Po destilaci musí rum zrát několik let v amerických dubových sudech po bourbonu. Během zrání rumu se vyvine jeho silný charakter.
Vůně: jakmile vlejete Karukera Rhum Gold do sklenice, míchají se tóny dubu v kombinaci se sladkostí vanilky as ovocným aroma, kde mango a broskev ovládají prostor. Jemné kořenité poznámky poukazují na sílu charakteru rumu Karukera.
Chuť: fantastická chuťová symfonie. Kombinace dubu, pečených banánů s pikantní příchutí, které dominují hřebíček a pepř, prolínají se s karamelem, vanilkou a citrusovými plody. Ovocné a exotické tóny jsou jemné.
Závěr: dlouhý, měkký, přesto plný.