V roce 1896 se bratři Ernest a Maurice Lasserre z francouzského města Bordeaux rozhodli vytvořit vlastní značku rumu "Moko". Sourozenci dohlíželi na tradici výroby a kvalitní výběr rumů dovážených z Martiniku a Jamajky. Zdokonalili techniku destilace a zrání, aby vytvořily ten nejlepší požitek z pití. Moko rumy sklidily obrovský úspěch, získali mnoho ocenění, avšak v roce 1960 kvůli ekonomice, jejich produkce byla zastavena.
V roce 2017 Phillippe Peyrat - přímý potomek Ernesta Lasserre, a jeho děti Clémence a Eduard se rozhodli oživit značku Moko a znovu představit své dědictví do moderního světa.
Etikety jsou navrženy tak, aby připomínaly cestování, odpočinek a návrat do 50. let minulého století. Papírové překrytí zátky odkazuje na tehdejší překrývání hrdla lahví banánovými listy.
...zjistit více skrýt