Ve 30. letech 20. století vynikal ostrov Svatá Lucie masivním pěstováním cukrové třtiny a výrobou místního rumu. Když však nastal v Evropě rozmach trhu s cukrovou třtinou, mělo to na ostrov zničující dopad. Poslední dva lihovary se spojily, usadily se v malebném údolí Roseau a založily společnost St. Lucia Distillers. L. Bernard byl jedním z nich. V 60. letech 20. století skončila i poslední plantáž cukrové třtiny na ostrově. Výrobci tak začali dovážet bohatou melasu z Britské Guyany s dlouhodobým závazkem používat pouze jejich melasu.
S ohledem na tuto historii se předseda (Chairman) L. Bernard rozhodl podniknout obnovení výroby rumu na Svaté Lucii a vytvořil Chairman's Reserve. Speciální destilací melasy a správným mícháním obnovil prestiž ostrovní rumové kultury. Chairman's Reserve se stal vynikajícím rumem, který "musíte mít".
...zjistit více skrýt