Fandíte exotickým rumům? Úplně nová Marama přichází z Indonésie

Pokud vám název Marama Origin Spiced Rum připadá odněkud povědomý, vůbec se nemýlíte. Ještě ve svých začátcích se Marama vyráběla v tichomořském ráji na ostrově Fiji. Dnes je všechno jinak a kdysi Marama Fijian Rum je již minulostí. Výroba Maramy se přesunula do jiné exotické destinace – do jihovýchodní Asie na indonéský ostrov Jáva. A s tímto krokem spatřil světlo i nový exotický rum. Seznamte se s úplně novou Maramou!

Tento rum je pozvánkou k prozkoumání jedinečného původu a míst na světě. I tentokrát nás přivádí do země plné domorodých chutí a lokálních surovin.

Celý příběh Maramy začal spojením mýtické mořské víly jako skutečné bohyně moře a pacifického ohnivého kruhu (území táhnoucí se po okrajích Tichého oceánu, ve kterém se koncentruje velká část nejvýznamnějších tektonických oblastí na světě). Právě voda v kombinaci se sopečnou činností vytváří vulkanickou půdu známou svou vysokou úrodností. A ta je následně ideálním základem pro pěstování cukrové třtiny. Tropické ostrovní podnebí Indonésie v kombinaci s intenzivními monzunovými dešti, které dokáží proniknout velmi hluboko do sopečného půdního podloží, tak vytvářejí ideální podmínky i pro výrobu rumu z těch nejlepších surovin lokálního původu.

Marama Indonesie - Svetnapoju.cz

Marama Indonesian Rum je ve finále výsledkem spojení klíčových elementů indonéského souostroví: indonéské cukrové třtiny, podnebných klimatu a vulkanické půdy.

Marama Origins Indonesian Rum se destiluje systémem continuous column. Následně se rum obohacuje o rostlinné a ovocné extrakty typické pro jihovýchodní Asii, mezi nimiž nechybí ani vanilka a typický asijského druh modrého zázvoru galangal.

Po zrání v amerických dubových sudech získává Marama Indonesian Rum průzračnou a tmavou jantarovou barvu, kterou doprovází vůně a chuť již zmíněného galangalu, asijské vanilky, pepře, švestek a sušeného ovoce.

Barva: průzračná a tmavě jantarová
Vůně: pepř, zázvor, galangal (asijský druh zázvoru), vanilka, švestky, rozinky, sušené ovoce
Chuť: jemně sladká, vanilka, koření, citrusové a zázvorové tóny

Řadí se do kategorie prémiovejších rumů a hodí se pro samostatné popíjení, stejně jako kvalitní základ pro míchání koktejlů. Jeden jednoduchý recept na koktejl vám rovnou napíšeme:

XXX Marama:

Marama Rum XXX Koktejl

■ 50 ml rum Marama Origins Indonesian
■ 20 ml likér Velvet Falernum
■ 4 odstřiky Angostury Bitter
■ limonáda nebo zázvorové pivo Thomas Henry Ginger Beer na dolití do výšky sklenice

Postup:
V koktejlovém shakeru protřepeme rum, Falernum likér, Angosturu a pár kostek ledu. Přelijeme do vysoké sklenice a dolijeme limonádou nebo zázvorovým pivem. Ozdobíme plátkem pomeranče nebo jiným kouskem tropického ovoce.

Pokud vás nezvykle exotický profil tohoto rumu zaujal, neváhejte si ho pořídit! Nová Marama Indonesian Spiced Rum na vás již čeká v našem e-shopu Svetnapoju.cz.

Newsletter
shop roku