Úžasný rum Zacapa Centenario 23 získal platinovou medaili a první místo podle chicagského Institutu pro testování nápojů s neuvěřitelnými 97 body. Pochází z Guatemaly a je směsí rumů ve stáří od 6 do 23 let. Rum se vyrábí systémem Solera - co znamená, že se míchají různě staré rumy ze sudů, ve kterých předtím zrálo sherry, portské víno nebo koňak.
Master Distiller Lorena Vásquez dohlíží na celý výrobní proces a výběr sudů, aby se zachytily specifické chutě a textury i dokonalá barva. Po destilaci odpočívá v sudech z amerického dubu v nadmořské výšce 2 438 metrů, kde je chladné počasí. Díky tomu se rum při zrání mnohem méně odpařuje.
Na rozdíl od většiny rumů, které používají melasu, se rum Zacapa vyrábí z prvního lisování panenské cukrové třtiny. Díky tomu je rum sladší a jemnější a v tomto okamžiku se začínají rozvíjet charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.