Březen - měsíc příběhů!
Marec je mesiacom kníh a teda príbehov. Preto sme sa rozhodli napísať vám príbehy našich obľúbených značiek. Každý týždeň v mesiaci Marec vydáme nový príbeh. Budete si môcť prečítať o značkách:
Papa's Pilar Rum
Sir Edmond Gin
Santos Dumont Rum
The Whistler Whiskey
Rum Papa's Pilar je inspirován Ernestem "Papou" Hemingwayem a jeho milovanou lodí Pilar.
Papa's Pilar je rum, který je navržen tak, aby spojoval uměleckou formu míchání různých mezinárodních rumů s vědou o destilaci a zpracování v sudech a zachycoval podstatu svého jmenovce - Ernesta Hemingwaye.
Rumy Papa's Pilar se vyrábějí z různých rumů, které se mísí a zrají společně. Rumy pocházejí z Barbadosu, Dominikánské republiky, Venezuely, Panamy a Floridy.
Sir Edmond je cenově dostupný gin, který zboří všechny vaše předsudky a po prvním doušku roztančí vaše chuťové pohárky neodolatelnou vanilkovou chutí. Je precizně napuštěn bourbonskou vanilkou, která pochází z ostrova Réunion, kde ji pěstují místní farmáři bez použití jakýchkoli hnojiv a pesticidů.
Má výrazné vanilkové aroma s tóny citrusů, koření a jalovce, které vám vyrazí dech úžasem. Název ginu pochází od Edmonda Albiusa, který byl průkopníkem metody rychlého opylení květů vanilky.
Když se řekne jméno Santos Dumont, všichni nadšenci do inovací a vynálezů okamžitě zpozorní. A zejména fanoušci letectví. Vždyť jméno brazilské značky rumu Santos Dumont je pevně spjato s jedním z nejzajímavějších brazilských vynálezců - Albertem Santosem Dumontem.
Brazilské plantáže jsou dodnes největšími producenty třtinového cukru a vlastní je rodina Santosů (pravděpodobně Albertovi příbuzní z matčiny strany). Rum Santos Dumont je stejně jako Alberto výjimečný a nese v sobě něco typicky brazilského. Je známý jako sladký, aromatický a dobře vyzrálý rum, jehož zvláštností je, že je také míchán z typické brazilské cachaçy (lihoviny z třtinové šťávy).
Boann Distillery se nachází v Droghedě, Co. Meath, v srdci údolí Boyne Valley. Lihovar je součástí iniciativy Origin Green a provozuje uzavřený vodní systém, recykluje veškerou vstupní vodu a vyrobené teplo pomáhá provozovat balicí linky, restauraci, návštěvnické centrum a kanceláře.
Boann je víc než jen whiskey. Inspiruje se minulostí a čerpá poznatky ze současnosti, aby vdechla nový život prastarému irskému řemeslu. Od mletí přes rmutování, destilaci, zrání a stáčení vzniká každý elegantní kousek whiskey The Whistler v klidu jedinečné rodinné palírny. Každá ingredience je 100 % přírodní a 100 % místní. Každá kapka vody pochází ze studny v údolí Boyne Valley. Každé zrnko ječmene dodávají místní farmáři.
Ke zrání whisky vybírají jen ty nejlepší sudy. Klíčem k tomu, aby whiskey The Whistler zahrála na ty správné noty, je vědět, co použít ke zrání a kdy do lahví.