Mozart: Sladká odměna pro šibače
Pomalu se k nám blíží Velikonoce, kterou doprovází šibači, oblévání vodou, zdobení kraslic a oslavy. Velikonoce je nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista ve spojení s dlouholetými tradicemi a symboly jako beránek, vajíčko, zajíček nebo ručně pletený pomlázku.
Nejdůležitější je však setkání s blízkými, rodinou. Chtěli byste něčím zaujmout nebo vyzkoušet nějakou změnu? Máme pro vás lahodné řešení z rakouského města Salzburg.
Čokoládové likéry Mozart
Mozart je jedinečná rakouská značka, která spojuje dvě nejlepší věci: čokoládu a alkohol. Již více než 60 let sídlí likérka Mozart v rakouském městě Salzburg, kde se narodil jeden z nejznámějších a nejlepších hudebních skladatelů Wolfgang Amadeus Mozart nebo celým jménem Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart.
Stejně jako hudba Mozarta, tak se i chuť těchto likérů vyznačuje nejvyšší kvalitou a láskou k detailům. Likérka a její produkty získaly několik mezinárodních ocenění za svou kvalitu a chuť. Poslední z nich získala na International Wine & Spirit Competition v roce 2020.

Jedna láhev = 10-tky možností
Díky vysoce kvalitním ingrediencím a vyvážené příjemné chuti můžete použít likéry Mozart na cokoliv, ať už jde o dezerty, bábovky, koláče, koktejly, dorty nebo jej můžete klasicky nalít do skleničky a vypít.
Značka nabízí univerzální příchutě jako, Cream, White, Dark, Coffee, Strawberry a Pumpkin Spice. Pokud si chcete připravit i vy váš drink nebo dezert, tak k inspiraci doporučujeme oficiální stránku www.mozartchocolateliqueur.com, na které naleznete velké množství návodů. Níže naleznete šest fantastických receptů na „čokteily“. V naší nabídce naleznete produkty Mozart spolu s cupcake skleničkami, které můžete vidět níže.
CHOCOLATE TIRAMISU
Ingredience na 4 drinky:
■ 10 cl Mozart Chocolate Cream likér
■ 2 cl studeného Espressa
■ 3 lžíce Mascarpone
Protřepejte všechny ingredience s kostkami ledu v koktejlovém šejkru a sceďte do sklenice. K dekoraci použijte šlehačku a kakao.
ESPRESSO CARAMEL BROWNIE
Ingredience na 4 drinky:
■ 8 cl Mozart Chocolate Coffee likér
■ 4 cl smetany se špetkou vanilkového cukru
■ 2 čajové lžičky karamelu
■ 1 čajová lžička kakaa
Všechny ingredience nalijte do koktejlového šejkru a dobře protřepejte, dokud se karamel a kakaový prášek zcela nerozpustí. Přidejte kostky ledu a znovu dobře promíchejte. Následně nápoj sceďte do sklenice na espresso. Jako dekoraci použijte mletou zrnkovou kávu.
STRAWBERRY CHOCOLATE MUFFIN
Ingredience na 4 drinky:
■ 6 cl Mozart Chocolate Strawberry likér
■ 3 cl vaječného likéru
■ 9 lžic malinového jogurtu
Protřepejte všechny ingredience s kostkami ledu v šejkru. Chcete-li sklenici ozdobit cukrovým okrajem, nejprve okraj sklenice ponořte do cukrového sirupu a poté do červeného cukru. Přeceďte do sklenice a polijte šlehačkou. Nakonec na šlehačku položíte jahodu.
PUMPKIN CHOCOLATE CHEESECAKE
Ingredience na 4 drinky:
■ 8 cl Mozart Chocolate Pumpkin Spice likér
■ 2 cl javorového sirupu
■ 6 lžic jogurtu
Protřepejte všechny ingredience s kostkami ledu v šejkru. Ponořte okraj sklenice do cukrového sirupu a poté do směsi nasekaných sušenek, dýně a semínek. Sceďte čokoládu do sklenice a dozdobte mletým muškátovým oříškem.
PEANUT BUTTER BROWNIE
Ingredience na 4 drinky:
■ 12 cl Mozart Chocolate Dark likér
■ 2 cl mléka
■ 3 čajové lžičky arašídového másla
Protřepejte všechny ingredience s kostkami ledu v šejkru. Koktejl dvakrát přeceďte do sklenice a ozdobte mletými arašídy.
Velikonoční slevy
Vychutnejte si během Velikonoc pořádnou dávku sladkých čokoládových likérů. Na zdraví!





