Příběh The Whistler
A ještě jeden příběh o značce! V našem Březnu - měsíci příběhů se seznamte s irskou whiskey - The Whistler!


V srdci údolí Boyne Valley rodina Cooneyových obnovuje osvědčené tradice irských mistrů v destilaci. Právě zde, v palírně Boann Distillery, se pustili do výroby těch nejlepších whisky.
Boann Distillery je rodinný podnik, který založili a jemuž důvěřují Patrick a Marie Cooneyovi a jejich rodina: Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick a James.
Díky svým bohatým zkušenostem, včetně 40 let působení v irském nápojovém průmyslu, během nichž vybudovali skupinu Gleeson Group z malé nezávislé stáčírny až po společnost s obratem přesahujícím 300 milionů eur ročně, rodina Cooneyových chápe, co je třeba k vytvoření úspěšných prémiových značek.
Jejich rodinným snem vždy bylo vyrábět a destilovat vlastní irskou whiskey.
Jejich speciálně navržené a charakteristické nano-měděné destilační kotle a sklepy s kvalitními dubovými sudy zajišťují, že vyrábějí whisky s osobitým charakterem a skutečným smyslem pro místo.

Lihovar Boann Distillery se nachází ve městě Drogheda, Co. Meath, v srdci údolí Boyne Valley v Irsku. Lihovar je součástí iniciativy Origin Green a provozuje uzavřený vodní systém, recykluje veškerou vstupní vodu a vyrobené teplo pomáhá provozovat balicí linky, restauraci, návštěvnické centrum a kanceláře.

Boann je víc než jen whiskey. Inspiruje se minulostí a sbírá znalosti ze současnosti, aby vdechla nový život prastarému irskému řemeslu. Od mletí přes rmutování, destilaci, zrání a stáčení je každé elegantní sousto whiskey The Whistler vyrobeno v klidu jedinečné rodinné palírny.
Ke zrání své whiskey vybírají jen ty nejlepší sudy. Klíčem k tomu, aby whiskey The Whistler hrála těmi správnými tóny, je vědět, co použít ke zrání a kdy lahvovat.

Boann je irská bohyně řeky Boyne v irské provincii Leinster. Podle legendy byla také manželkou Nechtana, tehdejšího vůdce Tuatha dé Danann.
Nechtan byl velmi mocnou osobností, která vládla rozsáhlému území a zejména vládla starobylé studni Segais. Tato studna je obklopena devíti posvátnými lískami moudrosti, které všechny kvetou a plodí ve stejnou hodinu. Říká se, že každý, kdo si pochutná na lískových oříšcích spadlých do studánky nebo se napije její křišťálově čisté vody, získá vědění a poetický jazyk.
Jednoho dne se Boann vydala na procházku se svým irským vlkodavem Dabillou, a přestože jí to manžel zakázal, přiblížila se ke starobylé studni, kde vyzvala její sílu tím, že ji širokým obloukem obešla, čímž způsobila, že voda prudce stoupla a stékala do moře, kde vytvořila řeku Boyne.
Při této katastrofě ji strhla prudká voda a ona přišla o ruku, nohu a oko a nakonec i o život.
Řeka Boyne je známá již od starověku a navzdory svému krátkému toku má obrovský historický, archeologický a mýtický význam, který je hluboce zakořeněn v irské kultuře.
Od bohyně řeky Boyne převzal rod Conneyů své jméno. Od dobroty údolí Boyne si berou její čisté ingredience.


Všechny ingredience jsou 100 % přírodní a 100 % místní. Každá kapka vody pochází ze studny v Boyne Valley. Každé zrnko ječmene pochází od místních farmářů.
Pokud jde o vodu, používají systém uzavřeného cyklu, recyklují veškerou vstupní vodu a maximalizují využití energie ze svých systémů. Vyrobené teplo pomáhá provozovat balicí linky a vytápět restauraci, návštěvnické centrum a kanceláře. Pro minimalizaci uhlíkové stopy se využívá sběr dešťové vody.
Všechny bioprodukty z destilace, vaření piva a vyhořelé zrno mají velmi vysoký obsah bílkovin a používají se jako krmivo pro zvířata.
Od mletí přes rmutování, zrání až po plnění do lahví vzniká v tichu rodinné palírny každý elegantní kousek Boann malt pot still whiskey, Whistler whiskey a craft ginu.