Akashi-Tai Daiginjo Genshu Saké
Daiginjo Genshu je exkluzivní „grand cru“ saké z destilérky Akashi-Tai, které prošlo extra dlouhým procesem vaření. Je vyrobeno z rýže odrůdy Yamadanishiki, která se již dlouhá staletí pěstuje v prefektuře Hyogo.
Saké prošlo velmi dlouhou fermentací a vařením dokud nedosáhlo hodnoty 38 % zrna. Výborně se kombinuje s Tatarákem z tuňáka, zázvorem a sezamem, kalamářovým salátem a grilovanými rybami.
Doporučujeme podávat při teplotě 7 až 15 °C. Můžete si jej vychutnat v Masu (dřevěný pohár), Ochoko (malý pohár) nebo v tradiční sklenici na víno.
Barva: čirá se zlatými odlesky
Vůně: komplexní, jemná, plná, ovoce, květiny
Chuť: meloun, citron, pomeranč, bylinky, květiny
Závěr: dlouhý, pomerančová kůra, citrusy, badyán
Ocenění:
Zlatá medaile z IWC Sake competition, 2021
Stříbrná medaile z U.S. National Sake Appraisal, 2020
Platinová medaile z Concours Kura Master, 2020
Zlatá medaile z Meiningers International Spirit Award, 2019
Zlatá medaile z Concours Kura Master, 2018