Choya Sake je tradiční japonské víno vyrobené z místní rýže, která pochází z prefektury Nara, Koji kvasinek a minerální vody. Tato kombinace vytváří výborný nápoj, který překvapí vůní a zejména chutí.
Sake Choya se vyrábí z prvotřídní japonské rýže a kvalitní vody a fermentuje se tradičním postupem pomocí Aspergillus oryzae (koji) a speciálních kvasinek. Proces probíhá za přísně kontrolovaných podmínek, které zachovávají čistotu a jemnost výsledného destilátu.
Chuť vykazuje mírně suchý profil s hladkou strukturou a lehce ovocnými tóny. Aroma je jemné, vhodné pro spotřebitele, kteří dávají přednost méně výraznému nápoji, ale ocení sofistikovaný zážitek.
Rýže, prošla velmi pomalou fermentací při nízké teplotě, díky čemuž saké získalo bohaté aroma. Doporučujeme podávat jemně vychlazené nebo velmi teplé při teplotě 7 až 50 °C.
Dokonale se hodí k tradiční japonské kuchyni jako, sashimi, sushi, teppanyaki, sukiyaki a teriyaki.





