Akashi-Tai Junmai Tokubetsu Saké
Akashi-Tai Junmai Tokubetsu je mimořádně kvalitní saké vyrobené ze 100 % rýže Yamadanishiki pěstované v prefektuře Hyogo, která byla fermentována dokud nezůstalo 60 % zrna.
Saké se dokonale hodí ke všem druhům sushi, sashimi, salátům a dušeným rybám. Doporučujeme podávat při teplotě 6 až 50 °C. Při vyšší teplotě vás dokonale zahřeje a prokáže výraznou vůni.
Můžete si ho vychutnat v Masu (dřevěný pohár), Ochoko (malý pohár) nebo v tradiční sklenici na víno.
Barva: čirá se zlato-žlutými odlesky
Vůně: rýže, pečivo, ovoce, pepř, smetana
Chuť: jemně pikantní, čistá, hřejivá, hrušky, banány
Závěr: středně dlouhý, příjemný, ovoce, květiny, bylinky
Ocenění:
Zlatá medaile z U.S. National Sake Appraisal, 2020
Zlatá medaile z Concours Kura Master, 2020
Zlatá medaile z Concours Mondial Feminalise, 2020
Stříbrná medaile z Meiningers International Spirit Award, 2019