Don Papa Port Casks je limitovaná edice sedmiletého filipínského rumu, který nejprve dva roky zrál v amerických sudech po bourbonu a poté pět let v sudech po portském víně, což mu dodalo výraznou barvu a komplexnost.
Tento rum se destiluje z černé melasy Malaga pěstované na vulkanickém ostrově Negros. Nejprve zraje 2 roky v opečených sudech z amerického dubu po bourbonu a poté 5 let ve vybraných sudech po portském víně, které mu dodávají sytě červený odstín a hloubku chuti. Destilace probíhá kolonovým systémem a lahvuje se do lahví o obsahu 40 %.
Ve vůni se objevují hluboké tóny lékořice, hořké čokolády, cukru muscovado, červeného pomeranče, zralých lesních plodů a jemné vanilky. Na jazyku se rum rozvine do komplexního profilu, v němž se objeví opečený dub, skořice, káva, karamel, čerstvá vanilka, ovoce a lehce pikantní nádech hnědého cukru.
Tato edice vzdává hold 500. výročí první plavby kolem Země Magellanem, který přistál na Filipínách v roce 1521. Krásná červená etiketa lahve odráží jak dramatický příběh této plavby, tak dědictví cukrové třtiny z Negrosu, srdce filipínského rumového průmyslu.
Lahve jsou dodávány v nádherném barevném provedení spolu s dárkovými tubami.





