Ochutnej Be:Café 3x 500g
Be:Café Brasil Santos Fine Cup je 100 % Arabika pocházející z brazilského regionu Minas Gerais.
Tato káva se vyznačuje nízkou kyselostí, nasládlou chutí a středním tělem. V jejím chuťovém profilu převládají tóny oříšků a čokolády.
Káva pochází z nadmořské výšky 800 až 1 300 m a zpracovává se suchou metodou (natural).
Středně tmavé pražení zachovává sladkost a jemnost kávy. Tato káva je vhodná pro přípravu espressa a vynikne také v mléčných nápojích, jako je cappuccino a latté. Je ideální pro domácí automatické kávovary.



Be:Café Costa Rica Hacienda Sonora Honey je prémiová 100 % Arabica pocházející z farmy Hacienda Sonora, která se nachází na úpatí aktivní sopky Poás v Kostarice. Tato rodinná farma s více než stoletou tradicí se rozkládá na 100 hektarech, z nichž 65 je věnováno pěstování kávy ve stínu domorodých stromů, což přispívá k zachování biologické rozmanitosti a zlepšení kvality půdy.
Káva se zpracovává metodou „ pulped natural “, při níž se po odstranění slupky ponechává 100 % dužiny na zrnu. Tento proces zvyšuje sladkost a ovocné tóny v chuti.
Be:Café Costa Rica Hacienda Sonora Honey nabízí bohatou a vyváženou chuť s tóny třešní, čokolády, lískových oříšků a jemným nádechem koření. Vyznačuje se vinnou kyselostí a jemným tělem, díky čemuž je ideální pro přípravu filtrované kávy i espressa.
Farma Hacienda Sonora klade důraz na ekologické zemědělství a využívá 100 % obnovitelnou energii získávanou z vlastního hydroelektrického generátoru. Tato energie pohání mlýn a zajišťuje elektřinu pro zaměstnance farmy. Kromě toho farma podporuje místní komunitu spravedlivým odměňováním pracovníků a investováním do technologií, které snižují její uhlíkovou stopu.
Be:Café Costa Rica Hacienda Sonora Honey je důkazem spojení tradičních pěstitelských metod s inovativními technikami zpracování, což vede k výjimečnému chuťovému zážitku pro každého milovníka kvalitní kávy. Praží se na Slovensku.




Be:Café Peru Cosecha De Mujer je výjimečná směs kávy 100 % Arabika pocházející z regionu Cusco v Peru, konkrétně z oblasti La Convención. Tato káva je výsledkem práce pěstitelek sdružených v družstvu Valle Inca, které podporuje ženy v kávovém průmyslu a klade důraz na ekologické zemědělství.
Tato káva je dokonce pěstována ekologicky bez použití pesticidů.
V chuti převládá hořká čokoláda a karamel, doplněné lehkou jablečnou kyselinkou. Díky svému střednímu tělu a příjemné kyselosti je ideální volbou pro milovníky filtrované kávy, ale vynikne i jako espresso.
Káva pochází z nadmořské výšky 1 500 až 2 000 m, kde se pěstuje ve stínu původních stromů. Zrna se zpracovávají mokrou metodou (washed), což zvyšuje jejich čistotu a jasnost chuti.
Praží se ve slovenské pražírně Be:Café, která klade důraz na čerstvost a kvalitu svých produktů.



