Úžasný rum Zacapa Centenario 23 získal platinovou medaili a první místo podle chicagského Institutu pro testování nápojů s neuvěřitelnými 97 body. Pochází z Guatemaly a je směsí rumů ve stáří od 6 do 23 let. Rum se vyrábí systémem Solera, což znamená, že se míchají různě staré rumy ze sudů, ve kterých předtím zrálo sherry, portské víno nebo koňak.
Master Distiller Lorena Vásquez dohlíží na celý výrobní proces a výběr sudů, aby se zachytily specifické chutě a textury i dokonalá barva.
Na rozdíl od většiny rumů, které používají melasu, se rum Zacapa vyrábí z prvního lisování panenské cukrové třtiny. Díky tomu je rum sladší a jemnější a právě v tomto okamžiku se začínají rozvíjet charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.
Rum Matusalem Gran Reserva 23 zrál v průměru 23 let systémem Solera. Uspokojuje rostoucí segment konzumentů, kteří upřednostňují prvotřídní kvalitu a jejichž výběr rumů je stále sofistikovanější.
Vyrábí se unikátní metodou Solera, která spojuje charakter vybraných dlouholetých rumů zrajících ve francouzských dubových sudech a vyzdvihuje skutečnou osobitost. Značka Matusalem vyrábí nejjemněji stařené rumy již více než 150 let se stejným úsilím o nejvyšší kvalitu.
Ve zkratce, jde o superprémiový vyzrálý rum, který zaručeně okouzlí vaše chuťové pohárky! Doporučujeme podávat čistý nebo s kostkou ledu při teplotě 15 až 18°C. Nachází se v pěkné hnědo-černé dárkové krabičce.
Ocenění:
Stříbrná medaile ze San Francisco World Spirits Competition