Vecchia Romagna Etichetta Nera
Brandy Vecchia Romagna Etichetta Nera vzniká dvojitou destilací - kombinací kontinuální a diskontinuální techniky - a poté prochází dvojitým zráním. Nejprve zraje nejméně jeden rok ve francouzských sudech (400 l), poté ve velkých sudech ze slavonského dubu (4 000-5 000 l). Nakonec se destilát smíchá a zraje nejméně 3 měsíce před stáčením do ikonické kulaté láhve na brandy.
Krásná měděnozlatá barva (starozlatá, antická) předznamenává elegantní charakter brandy. V nose se objevují exotické tóny papáji a ananasu smíšené s vanilkou, skořicí, hřebíčkem a praženou karamelizovanou hruškou. V chuti brandy se projevuje sametová komplexnost: sladké koření, silný hřebíček, jemné tóny vanilky a skořice se stabilní, elegantně přetrvávající dochutí.
Kořeny pálenky Vecchia Romagna sahají až do roku 1820, kdy Giovanni Buton založil v Bologni experimentální lihovar. V roce 1939 dostala brandy název „Vecchia Romagna“ a trojúhelníkovou láhev na brandy. Značku později v roce 1999 převzala společnost Montenegro.
Dnes je Etichetta Nera považována za klenot portfolia, získala nominaci na cenu 2022 Brands Award a je uznávána pro svou bohatou, elegantní harmonii.
Lahve jsou stáčeny do 38 % alkoholu o objemu 0,7 l.





