Úžasný rum Zacapa Centenario 23 získal platinovou medaili a první místo podle chicagského Institutu pro testování nápojů s neuvěřitelnými 97 body. Pochází z Guatemaly a je směsí rumů ve stáří od 6 do 23 let. Rum se vyrábí systémem Solera - co znamená, že se míchají různě staré rumy ze sudů, ve kterých předtím zrálo sherry, portské víno nebo koňak.
Master Distiller Lorena Vásquez dohlíží na celý výrobní proces a výběr sudů, aby se zachytily specifické chutě a textury i dokonalá barva. Po destilaci odpočívá v sudech z amerického dubu v nadmořské výšce 2 438 metrů, kde je chladné počasí. Díky tomu se rum při zrání mnohem méně odpařuje.
Na rozdíl od většiny rumů, které používají melasu, se rum Zacapa vyrábí z prvního lisování panenské cukrové třtiny. Díky tomu je rum sladší a jemnější a v tomto okamžiku se začínají rozvíjet charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/f9bc1065e0dd649f3591652b9dc34aee.png)
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/37d78a67ed21ec507806547b4ae00ad2.png)
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/9e47ef2965e18f86c71bad8a58d6fce5.png)
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/4ba809f7e2459822eb2084d5f39a33ed.png)
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/a07500b179e3dd76009ca095af7201d0.png)
![](http://images-svetnapojov-cdn.rshop.sk/cxs/product_type_options/13d6558c3e5f5acf4703781d64b8a0f9.png)