Ledaig Triple Wood
Whisky Ledaig Triple Wood vzniká spojením tří variant whisky – jedna část zraje v sudech po bourbonu, druhá v sudech po portském víně a třetí v sudech po víně.
Master Blenderka Julieann Fernandez harmonicky spojila tyto tři charakteristické profily, aby oslavila partnerství s fotografem Gordonem Buchananem a Mull & Iona Community Trust a podpořila obnovu ostrovní přírody.
Na nose se objevují sladké tóny dušených hrušek s vůní skořice, másla a smetany. Chutě proměňují úvod s jablečným štrúdlem a vanilkovou zmrzlinou v rafinovanou kompozici černého pepře, dřevitého kouře, spáleného dubu a melasového karamelu. Závěr je dlouhý, kouřový, s hřebíčkem a nádechem javorového sirupu.
Paleta chutí ukazuje typický charakter Ledaigu – ostro rašelinový základ doplněný sladkost ovocia a bohatou komplexností třech vlivů dřeva. Whisky působí plně, krémově a elegantně v rámci své silné prezentace. Každý sousto symbolizuje spojení značky, umělce a komunity – v jedné single malt edici.
Lahve jsou plněny s obsahem alkoholu 53,8 % a objemem 0,7 l a jsou dodávány v dárkových kartonových obalech.





