Angostura 7 letý rum pochází z Trinidadu a Tobaga a vyrábí ho společnost Angostura Ltd, která je známá nejen svými aromatickými bitterem, ale také rozsáhlým portfoliem karibských rumů.
Tento tmavý blend střední intenzity je směsí lehkých, středních a silných rumů, které zrály minimálně 7 let v opálených ex-bourbon dubových sudech, čímž získávají charakteristickou mahagonovou barvu a komplexní chuťový profil.
Výroba začíná fermentací melasy a následnou destilací v moderních průběžných (kolonových) destilačních systémech v závodě Trinidad Distillers Ltd, který patří Angosture a je posledním místem destilace rumu v zemi.
Po smíchání rumu zůstává k dalšímu zrání – mistr míchání směs vrátí zpět do sudů, aby se chutě vzájemně harmonizovaly – tzv. „marry in cask“ postup. Výsledný produkt má 40 % ABV, bez přidaných sladidel nebo cukru (pod ≤ 3 g/l).
Vůně převládají tóny hořké čokolády, karamelu, vanilky, melasy, espressa, pražených ořechů a koření, mezi nimiž lze rozeznat jemný dubový a kořeněný nádech.
Chuť rumu je středně plná až bohatá – objevují se tóny karamelu, medu, pražených ořechů, kávy a špetka skořice. Závěr je středně dlouhý, sušší, s dominancí kakaa, skořice, dřevitého a jemně citrusově kořenitého dozvuku.





