Bošácká Slivovica se vyrábí výhradně z pečlivě vybraných zralých švestek (např. domácí, Bystrica, Durandza) z oblasti Bošácké doliny v Bílých Karpatech.
Kvašení probíhá přirozeně - bez přidaných kvasinek - a po 5 - 6 týdnech následuje dvoustupňová destilace v měděných kotlíkových destilačních přístrojích. Destilát se poté mísí s kvalitní změkčenou vodou, zraje a stáčí do charakteristických lahví.
Bošácká slivovica je čirá, lehce zlatavá, s bohatým ovocným charakterem a výrazným švestkovým aroma „slivovice“. Chuť je jemná, vyvážená a lehce mandlová - přirozená příchuť peckovin, bez jakýchkoli dalších příchutí nebo sladidel.
Její původ sahá až do doby Marie Terezie, kdy se benediktinští mniši učili destilovat v Bílých Karpatech. Odtud se tradice rozšířila a výroba v regionu pokračuje již téměř 500 let. Slivovice se stala symbolem holé Bošácké doliny a představuje umění slovenských lihovarníků.
Lahve jsou plněny do lahví s netradičním designem – vypadají jako budík. Ideální jako dárek pro znalce kvalitních destilátů!



