Jak připravit dokonalý punč!

3 min.
Jak připravit dokonalý punč!

Punč – nápoj, který spojuje svět

Punč má dlouhou historii a dodnes zůstává symbolem přátelství, tepla a společenských okamžiků. Jeho název pochází z indického slova pañch („pět“) – podle pěti základních ingrediencí: alkoholu, cukru, citrusů, vody a koření. Do Evropy se dostal v 17. století díky obchodníkům Britské Východoindické společnosti a rychle se stal oblíbeným na oslavách i v zimních zahradách. Ve střední Evropě se punč stal neoddělitelnou součástí adventu a vánočních trhů.

Tradiční bílý punč s vínem Di Camillo a Piccini

Ingredience (na cca 4 l):

Voňavý bílý punč s citrusovými plody, medem a jiskřivým nádechem šumivého vína | Svět nápojů

Postup

1. Zahřej vína Di Camillo a Piccini v hrnci s cukrem a kořením (nevař, aby se neodpařil alkohol).

2. Přidej plátky citrónu a pomeranče a nech 10 minut louhovat.

3. Vmíchej rum nebo brandy.

4. Těsně před podáváním dolij Hochriegl Sekt nebo Sekt Topoľčianky 1933 pro jemné šumění.

5. Podávej teplé v sklenicích s plátkem pomeranče a skořicí.

Tip: Pro slavnostnější verzi použij Piccini Prosecco DOC Rosé Extra Dry Venetian Dress, které dodá punči lahodnou ovocnou plnost a elegantní charakter.

Nealkoholický punč s vínem Carl Jung

Tato varianta je osvěžující, vhodná pro děti, řidiče i ty, kteří nepijí alkohol.

Ingredience:

Recept na nealkoholický punč s kořením a džusem | Svět nápojů

Postup:

1. Zahřej nealko víno Carl Jung nebo La Baume spolu s džusy a kořením.

2. Nech jemně povařit asi 5 minut a poté zchlaď.

3. Před podáváním přidej Hochriegl nealko sekt a ozdob plátkem pomeranče.

Tip: V zimě podávej horké v hrnečcích, v létě chlaď s ledem a mátou.

Exkluzivní variace: Červený punč s portským Taylor’s

Ingredience:

Horký červený punč z vína s aroma badyánu a vanilky | Svět nápojů

Postup

1. Zahřej portské Taylor’s a červené víno Piccini s cukrem a kořením (nevař!).

2. Přidej rum, ovoce a vanilku.

3. Nech 10 minut odpočinout a podávej horké.

Servírovací tip: Ozdob kůrou z pomeranče a skořicovou tyčinkou – vůně je neodolatelná.

Punč – víc než jen nápoj

Punč není jen nápoj – je to rituál, který spojuje rodinu, přátele a dobrou náladu. Ať už zvolíte prémiová vína Di Camillo, Piccini, Taylor’s nebo nealko variant s Carl Jung, každé z nich dodá punči vlastní charakter a styl.

Na našem webu najdete také skvělé recepty na Svařené víno a Grog:

Svařené víno – vůně zimy v poháru

Piccini Prosecco Rose DOC Extra Dry 0,75l
8002793018370
11 %
0.75 l
Skladem
Skladem
322 Kč
Množstevní slevy
Di Camillo Khora Primitivo Di Manduria 0,75l
8016302234571
14.5 %
0.75 l
Skladem
Skladem
301 Kč
Skladem
Skladem
184 Kč
Di Camillo Khora Grillo 0,75l
8016302234502
13 %
0.75 l
Dočasně vyprodáno
Dočasně vyprodáno
176 Kč
Hochriegl 0,75l
9005701012759
11.5 %
0.75 l
Skladem
Skladem
177 Kč
Skladem
Skladem
176 Kč
Skladem
Skladem
206 Kč
Dočasně vyprodáno
Dočasně vyprodáno
195 Kč
Piccini Costa Toscana Vermentino 0,75l
8002793019186
12.5 %
0.75 l
Skladem
Skladem
212 Kč
Carl Jung Riesling 0,75l
4009427885159
0 %
0.75 l
Skladem
Skladem
174 Kč
Skladem
Skladem
207 Kč
Piccini Origenes Italicae Primitivo de Puglia 0,75l
8002793015089
14 %
0.75 l
Skladem
Skladem
191 Kč
Doporučujeme vám přečíst si také
Cava: Španělský klenot mezi šumivými víny
06. 06. 2025
Cava: Španělský klenot mezi šumivými víny
Cava je šumivé víno ze Španělska, které si získalo popularitu svou kvalitou, bohatou chutí a jedinečným charakterem. Pochází zejména z regionu Penedès v Katalánsku, ačkoli jeho výroba je povolena i v jiných částech země. Je to víno, které se tradičně spojuje s oslavami, ale jeho historie a výrobní proces nabízejí mnohem více než jen bublinky ve sklenici. Historie výroby Cavy Cava se začala…
Z rýžových polí do světa: Cesta saké
24. 04. 2025
Z rýžových polí do světa: Cesta saké
Saké, tradiční japonský alkoholický nápoj z kvašené rýže, má bohatou historii starou více než 2000 let. Od skromných počátků jako náboženského obětního nápoje se vyvinul v symbol japonské kultury a řemeslné zručnosti. Původ a historický vývoj Saké vzniklo v období Yayoi (cca 300 př. n. l. - 300 n. l.), kdy se do Japonska dostalo pěstování rýže z Číny a Koreje. První formy saké, známé jako…