Masia Salat Cava Organic Brut
Toto ekologické šumivé víno z oblasti D.O. Cava v Katalánsku je dokonalým příkladem tradiční výroby Cavy s důrazem na ekologické hodnoty. Masia Salat Cava Organic Brut se vyrábí z původních hroznů odrůd Macabeo, Xarello a Parellada, které pocházejí z vlastních vinic, kde se používají pouze přírodní organická hnojiva.
Víno prošlo sekundární fermentací v láhvi a zrálo minimálně 14 měsíců na kvasnicích, což mu dodává hloubku a jemnou strukturu. Obsahuje pouze 0,5 g/l zbytkového cukru, což podtrhuje jeho svěžest a čistotu.
Vzhledově se pyšní slámově žlutou barvou se zelenkavými odlesky a jemnými bublinkami. Ve vůni dominuje svěžest zeleného jablka a hrušky, doplněná tóny sušených ořechů, čerstvě upečeného chleba a jemnými tóny středomořských bylin. Na jazyku potěší harmonií zralého ovoce, citrusových chutí a jemné smetanovosti, které společně vytvářejí lahodnou rovnováhu mezi kyselostí a intenzitou ovocných tónů. Závěr je dlouhý a živý.
Masia Salat Cava Organic Brut je ideálním aperitivem, který skvěle doplní sýry, mořské plody nebo těstoviny se zeleninou. Díky svému ekologickému původu a výjimečné kvalitě je toto víno ideální volbou pro všechny milovníky udržitelných a autentických šumivých vín.





