Portofino Dry Gin La Penisola je limitovaná edice připravená tradičním kvalifikovaným způsobem London Dry – všechny botanické ingredience se destilují najednou ve velkém měděném destilačním kotli (pot still). Značka navíc využívá i vakuovou destilaci k zachování jemné, aromatické složky rostlin.
Při balení dbá na udržitelnost – etikety jsou vyrobeny z recyklovaného bavlněného odpadu a uzávěry obsahují 35 % recyklovaného plastu.
Gin obsahuje 10 pečlivě vybraných botanických ingrediencí, včetně výjimečného borovicového jehličí z místního pobřeží, které mu dodávají esenci Středozemního moře. Recepturu doplňují klasické tóny borůvky, citronu, grepu, mandarinky, růže, rozmarínu, šalvěje, majoránky a bobkového listu, které vytvářejí svěží bylinnou a citrusovou symfonii.
Vůni tvoří zelená, balzamická borovice s jemnou citrusovou jiskrou – grapefruit, jalovec, citron a mandarinka, podložená decentní růží a bylinnými tóny.
Chuť je hladká, teplá a kulatá – kombinace borovicových tónů s citrony a jemně překrývajícím se grepem. Základ tvoří bylinky jako rozmarýn, majoránka a šalvěj, přičemž růže dodává jemné tóny květin. Závěr je poměrně dlouhý a svěže citrusový.
Lahve jsou plněny s obsahem alkoholu 43 % a objemem 0,5 l.





