anCnoc 18 letá
Výslovnost: { A-nock }Whisky anCnoc 18 letá zraje v kombinaci druhých náplní ze španělských dubových sudů po sherry Oloroso a amerických dubových sudů po bourbonu.
Byla lahvována v co nejpřirozenějším stavu, bez chladicí filtrace a barvení. V důsledku toho se může při přidání vody nebo při skladování při nízké teplotě vytvořit lehký zákal. Tento zákal je přirozenou vlastností whisky, která není filtrována chladem.
Whisky se vyrábí v palírně Knockdhu, která byla otevřena v roce 1894, dva roky poté, co pozemek koupil a palírnu postavil obchodník John Morrison, který v místní oblasti viděl zvláštní potenciál. Čas ukázal, že měl pravdu, a Knockdhu, která se nachází v severovýchodním cípu Skotska ve vesnici Knoc, se stala ikonickou palírnou v oblasti Highland.
Jeho provoz však nebyl ideální. Dokonce byl na čas uzavřen. Od obnovení výroby whisky v roce 1989 představuje palírna Knockdhu své single malt whisky pod názvem An Cnoc. Důvodem změny názvu byla obava, že by si zákazníci mohli dávno zaniklou palírnu splést s palírnou Aberlour Knockando. Název pochází z gaelštiny a znamená kopec.
AnCnoc 18 letá byla poprvé uvedena na trh v druhé polovině roku 2004.
V chuti je plná a odvážná, s aromatickým kořením, ovocem, pečivem a kandovaným citronem, následovaným vlnou vanilky, medu a karamelu.
Obsah alkoholu je 46 %, objem 0,7 l. Dodává se v dárkových tubách.





