Naga Malacca
Naga Malacca je exotický kořeněný rum z Indonésie, inspirovaný historickým přístavem Malacca. Má jantarovou barvu a nabízí bohatý tropický profil s jemnými tóny koření - je ideální samotný, s ledem nebo jako základ originálních letních koktejlů.
Základem je pomalá fermentace melasy na rýžových kvasnicích. Plná fyzikální směs je rozdělená: polovina je dvakrát destilovaná v tradičních indonéských kotlíkových destilačních přístrojích, druhá polovina v moderních kolonových destilačních přístrojích.
Následné zrání probíhá ve dvou krocích - nejprve v sudech z indonéského teaku (tvrdé dřevo z jihovýchodní Asie), poté v sudech po bourbonu z amerického bílého dubu.
Ve vůni se objevují citrusové tóny klementinek, jemně doplněné kořením, jako je hřebíček, černý pepř a muškátový oříšek. Na jazyku dominuje tropické ovoce - kumquat, limetka a klementinka -, které se mísí se zázvorem, muškátovým oříškem a citrusovou trávou. Závěr je dlouhý s jemnými tóny jablek a čerstvého koření.
Název „Naga“ (drak ) odkazuje na asijskou mytologii a obchodní kořeny regionu. Tradice výroby vychází z dlouhé historie batavského araku - předchůdce lihovin v Indonésii. Malacca, kdysi klíčový přístav pro vývoz exotického koření, dala rumu charakteristický aromatický profil a exotickou identitu.
Lahve jsou plněny na 40 % alkoholu o objemu 0,7 l.





