Benromach High Enzyme 2012
Tato experimentální edice Benromach High Enzyme 2012, která je součástí řady Contrasts, odhaluje odlišnou stránku značky Benromach – využívá ječmen s vysokým obsahem enzymů (high-enzyme barley), běžně používaný při výrobě obilných whisky nebo v pivovarnictví.
Destilát byl vyroben v roce 2012 a zrál přibližně 12 let v prvo-plněných ex-bourbon sudech.
Ve vůni whisky se objevují jemné a svěží tóny citrónových bonbonů, sladu a zeleného jablka, doplněné živými náznaky jasmínu a máty. Chuť je krémová a lehce sladká, s převahou růžového grapefruitu, citrónu a limetky, poté tropického ananasu, medu a jemného koření.
Dozvuk je poměrně dlouhý, s tóny opáleného dubu a svěží máty.
Tento výraz se vyznačuje méně tradičním přístupem: namísto typické lehké rašelinnosti nebo výrazné obilné linky se Benromach soustředí na čistou, „zrnovou“ strukturu s moderním nádechem – ideální pro ty, kteří hledají něco odlišného od klasické Speyside whisky.
