Nejlepší recept na vaječný koňak!

2 min.
Nejlepší recept na vaječný koňak!

Vaječný koňak je jedním z klasických nápojů na každém svátečním stole. I když si ho můžete koupit v obchodě, nejlepší vaječný koňak je stejně ten, který si připravíte sami. Vyzkoušejte tento recept, který se vám určitě bude líbit.

Co potřebujete na vaječný koňak?


- 500 ml rumu (vodky, whisky - cokoli, co máte rádi).
   Tip: doporučujeme následující rumy - Dos Maderas, Black Tears, Kraken, Doorly's, Chairman's Reserve.
- 1 kondenzované mléko/salko (pokud chcete vaječný koňak méně sladký, klidně salko vynechejte)
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- skořice nebo muškátový oříšek na ozdobu

Postup přípravy vaječného likéru

1. Žloutky s vanilkovým cukrem vyšlehejte mixérem nad párou do pěny.
2. Nechte vychladnout.
3. Po vychladnutí přidejte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Přidejte rum/alkohol podle toho, jak hustý vaječný koňak máte raději.
5. Celou směs jen ručně promíchejte a přelijte přes sítko a trychtýř do připravené láhve.

Vaječný likér uložte do chladničky, kde vydrží několik dní. Buďte však opatrní, protože čím déle tam zůstane, tím více ztuhne. Proto připravte jen takové množství vaječného likéru, o kterém víte, že ho můžete vypít. Ozdobit můžete celou nebo mletou skořicí či muškátovým oříškem.

Pokud nejste příznivci vaječného koňaku a dáváte přednost likérům zakoupeným v obchodě, vyberte si z naší široké nabídky likérů. Nabízíme likéry: čokoládové, ovocné, bylinné, krémové, exotické, kořeněné, rumové a mnoho dalších.

Pokud patříte k těm, kteří neradi připravují něco doma, klikněte zde a kupte si vaječný koňak u nás! Je vynikající!

Doporučujeme vám přečíst si také
Svařené víno – vůně zimy ve sklenici
Svařené víno – vůně zimy ve sklenici
Když venku začne být zima a vzduch voní po skořici, hřebíčku a citrusových plodech, je čas na svařené víno. Tento nápoj, jehož historie sahá až do starověkého Říma, je dnes nedílnou součástí zimních trhů, svátků a útulných večerů doma. Svařené víno není jen o chuti, ale také o atmosféře – o teple, které přináší vašim rukám i duši. Jak vzniklo svařené víno Svařené víno má své kořeny v antice –…
Jak připravit dokonalý punč!
Jak připravit dokonalý punč!
Punč – nápoj, který spojuje svět Punč má dlouhou historii a dodnes zůstává symbolem přátelství, tepla a společenských okamžiků. Jeho název pochází z indického slova pañch („pět“) – podle pěti základních ingrediencí: alkoholu, cukru, citrusů, vody a koření. Do Evropy se dostal v 17. století díky obchodníkům Britské Východoindické společnosti a rychle se stal oblíbeným na oslavách i v zimních…