Absinth La Fée Parisienne destiluje francouzská palírna Cherry Rocher v regionu Rhône-Alpes podle tradiční receptury využívající devět botanických rostlin – včetně pelyňku pravého, fenyklu, máty a koriandru. Byliny se nejprve macerují a poté destilují v malých nádobách, s ohledem na historii absintu. Mezitím se do láhve přidává nátěr zabraňující pronikání UV záření. Pomáhá to zachovat zelenou barvu tekutiny uvnitř, kterou může ovlivnit vystavení slunečnímu záření.
Barva je zářivě limetková, což je zcela přírodní odstín z bylinných macerátů. Vůně je komplexní směsí sladce kořenitých aromat – mezi fenyklem, koriandrem, pelyňkem a bylinkovým základem. Po přidání vody se objevují tóny bílé máty a lízanky.
Chuť má intenzivní úvod s anýzovou sladkostí, postupně se rozvíjejí italské koření jako koriandr a badyán, mírný dotek zázvoru, které prolínají tóny máty. Záver je dlouhý a jemný, se stopami tabáku, bylinek a nádechem vanilky a sladkého koření jako koriandr.
La Fée Parisienne vynikne tradičním způsobem – 1 díl absintu pomalu zředit studenou vodou (cca 4–6 dílů), přes cukr na lžíci – což vede k požadovanému lochu, mléčnému zákalu a uvolnění aromat. Způsob přípravy přesně vrací do éry impresionismu a tvůrčích nocí Paříže. Ačkoli existují smíšené názory komunity na aktuální kvalitu, mnozí mají rádi La Fée jako dostupný a stylový absint pro domácí rituály.






