Rodnik’s Classic Absinthe je tradiční absinth vyráběný podle původních evropských receptur, který ztělesňuje pravého ducha tohoto legendárního bylinného likéru. Pochází z Destilerías Rodnik’s v Tarragoně ve Španělsku – jedné z nejstarších palíren v Evropě, která se specializuje na výrobu absinthu již od 19. století.
Vyrábí se z přírodních bylin a koření, mezi nimiž dominuje pelyněk pravý (Artemisia absinthium), anýz a fenykl, doplněné o další aromatické složky jako koriandr, meduňka či máta. Tento klasický absinth nabízí autentický zážitek s vysokým obsahem alkoholu (70 % ABV) a bohatým, komplexním profilem.
Ve vůni je výrazně bylinný a aromatický, s tóny pelyňku, sladkého anýzu a svěžího fenyklu. Chuť je plná, intenzivní a hořko-sladká, s dlouhým závěrem, který zanechává stopu bylin, koření a jemné hořkosti typické pro pravý absinth.
Rodnik’s Classic Absinthe si nejlépe vychutnáš tradičním způsobem, který zvýrazní jeho bohatou vůni a uvolní komplexní chuť bylin. Do sklenky nalij přibližně 30 ml absinthu a polož na ni speciální absinthovou lžičku s kostkou cukru. Pomalu přes cukr přelévej ledově studenou vodu – přibližně v poměru 1 díl absinthu na 3 až 5 dílů vody, podle osobních preferencí. Jak se voda mísí s destilátem, nápoj se zakalí (tzv. louche efekt) a uvolní své jemné bylinné aroma.
