Srdce thajského rumu Phraya Elements spočívá ve vysoce kvalitní melase z cukrové třtiny z Kanchanaburi. Je to jedna z největších oblastí pěstování cukrové třtiny, no i přesto zde zůstává příroda stále zachována. Stárnutí Phraya Elements navazuje na tradici zrání destilátu v sudech po bourbonu z jemného amerického dubu tak, aby mohli dýchat vedle ospalých lagun. Asijský rum, inspirovaný živly:
Zem: bohaté a úrodné půdy Středního Thajska
Voda: čistá přírodní voda z řeky Ta Chin
Oheň: dubové sudy jsou zuhelnatělé na oživení dřeva
Vzduch: několik roční pomalé zrání vedle ochlazujícich lagun
Vůně: sladká vanilka doprovázena karamelem, vyvážená aromatickým kořenem zázvoru a zjemněná květinovými tóny
Chuť: nasládlé a aromatické tóny vanilky, karamelu a medu
Závěr: dlouhý a silný, s intenzitou krémové vanilky, sladkostí karamelu a zvýrazněný sladkým kořením