Set 6x Piccini červené víno
Piccini Brunello di Montalcino DOCG (ročník 2019) je italské červené víno vyrobené ze 100 % podílu hroznů odrůdy Sangiovese Grosso, pozdní ruční sběr, vinařská oblast Montalcino, Itálie (nadmořská výška 350 m n.m.).
Hrozny pro výrobu tohoto vína se ručně sbírají během pozdního léta až v momentě, kdy dosahují perfektní zralost, většinou tedy až v říjnu. Následně se nechávájí fermentovat 10 -12 dní v tancích z nerezové oceli. Komplexní víno, jakým je i Piccini Brunello di Montalcino svůj šarm však následně až při zrání, během kterého čerstvě zkvašený víno dozrává a pomalu absorbuje vůni a chuťové tóny z dřevěných sudů.
Toto červené víno ke své dokonalosti zrálo až 20 měsíců v dubových sudech, další 4 měsíce v barikových sudech, následně strávilo 24 měsíců uskladněné při kontrolované teplotě a dalších 6 měsíců již závěrečně odpočívalio naplněné v láhvi. Mezi pravé milovníky vína se tak dostává celkově až 5 let po sklizni hroznů.
Toto toskánské červené víno se skvěle hodí k zvěřině a zralým sýrům. Podávejte při teplotě 18 °C.






Červené intenzivní italské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska – Bolgheri. Tvořeno z ordod 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chráněné označení původu.
Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je příkladem přizpůsobivosti vinné révy Bordeaux v oblasti Maremma, která vedla k revoluci v historii vína. Víno je výsledkem tradiční macerace se slupkami a fermentace. Zraje 12 měsíců v barikových sudech, kde se může jeho aromatická škála plně rozvinout.
Barva: rubínovo-červená
Vůně: lékořice, káva, vanilka
Chuť: jemná, elegantní, hluboká a dlouho přetrvávající
Piccini Sasso Al Poggio Rosso Toscana IGT je italské červené víno vyrobené ze výběru nejlepších hroznů sestávajícího ze 60% z odrůdy Sangiovese, 20% Cabernet a 20% Merlotu, vinařská oblast Toskánsko IGT, Itálie. Jde o jedno z tzv. "Supertoskánskych" vín pojmenovaných po jeho místě zrodu a kolébce většiny červených vín - po hornatém Toskánsku s jílovitou a skalnatou půdou. Odkazuje na to i název vína "Sasso al Poggio," který v překladu znamená kámen na kopci. Víno po vinifikaci zrálo celkově 12 měsíců v dubových sudech a 4 měsíce v láhvi.
Vůně: černé třešně, lékořice, lesní podloží, minerály a vanilkové tóny dubového dřeva
Chuť: hluboká, plná a šťavnatá s ovocným základem, krásně integrovanými taniny a dlouhým, komplexním, čistým a těžkým závěrem
Ideální k divine a zralému sýru. Doporučuje se podávat toto víno při teplotě 18 ° C.
Piccini Collezione Oro Chianti Superiore DOCG (ročník 2019) je italské červené víno vyrobené z 85 % podílu hroznů odrůdy Sangiovese a 15 % Merlot, vinařská oblast Chianti Superiore DOCG, Toskánsko, Itálie.
Název kolekce "Collezione Oro" (v překladu zlatá kolekce) byl vyhrazen pro vína neobyčejné kvality a perfektní vyváženosti pocházející z moderního Toskánska. Vášeň, tradice a know-how jsou zde klíčovými ingrediencemi, které vinařská značka Piccini využívá pro výroby svých vín na vysoké umělecké úrovni.
Při výrobě tohoto vína se dbá na perfektní zralost hroznů a jeho ochranu před oxidací. Víno se nechává fermentovat při kontrolované teplotě v tancích z nerezové oceli za použití jemných extrakčních technik, které umožňují získat množství chuťových tónů a lehkých taninů z hroznových slupek. Víno následně k plné dokonalosti zraje 8 měsíců v betonových nádržích.
Vůně: elegantní, komplexní a vrstvená s tóny švestek, černých třešní a koření
Chuť: nadprůměrně vyvážená a kultivovaná s nahořklou třešněmi průřezovými se se sladkými švestkami, kořením a brusinkami s mimořádně oblíbeném stylu plném ovoce
Víno je ideální volbou k pečenému masu a sýrů pecorino. Podávejte při teplotě 18 °C.
Piccini Origenes Italicae Primitivo de Puglia je italské červené víno vyrobené z červené odrůdy 100 % Primitivo, vinařská oblast Puglia IGT, Itálie.
Hrozny Primitivo rostou napříč nádherným jihoitalským regionem Apulie a bylo pojmenováno po své charakteristické vlastnosti - brzkém dozrávání. Po fermentaci se na konci výroby víno nechává zrát 3 měsíce ve velkým cementových nádržích.
Vůně a chuť: výrazně třešňová zabalená v čokoládě a hvozdíkovému, vanilka, kakao
Závěr: rozléhavý s tóny lékořice a fíků
Ideální víno v kombinaci s opečeným masem, zvěřinou a masovými omáčkami. Podávejte v širokých sklenicích o teplotě 18-20 °C.
Piccini Solco Toscana IGT Leggero Appassite je půvabné červené italské víno, které je vyrobeno z odrůdy hroznů 50 % Sangiovese, 40 % Cabernet Sauvignon a 10 % Syrah. Vinohradnická oblast Toskánsko, Itálie (nadmořská výška 200-300 m n.m.).
Hrozny prochází technikou lehkého sušení spočívá ve snížení obsahu vody v hroznech. Dehydratace způsobuje zvýšení obsahu cukru v hroznech. Po dokončení fermentace víno odpočívá v nádržích z nerezavějící oceli a poté dozrává v láhvi.
Dokonale se hodí k červenému masu, zvěřině, sýrům a pečenkám. Doporučujeme podávat při teplotě 18 °C.
Barva: červená s fialovými odlesky
Vůně: červené ovoce, třešně, ostružiny, pepř
Chuť: energická, elegantní, taniny, ostružiny, jahody
Závěr: středně dlouhý, pepř, hřebíček, černý čaj, dřevo